Technische informatie

Omdat beveiliging en beschikbaarheid van uw data voor ons de hoogste prioriteit hebben, maakt Westland Hosting uitsluitend gebruik van hoogwaardige toeleveranciers.

Wij maken gebruik van meerdere BladeVPS Pro servers bij TransIP.

Het datacenter van TransIP is een Tier 3 datacenter, wat onder andere inhoudt dat er redundante stroom, internet connectiviteit en koeling aanwezig is. Er is 24 uur per dag bewaking aanwezig en er wordt gebruik gemaakt van geavanceerde brand preventie en detectie systemen. Bij uitval van het stroomnet neemt een UPS de stroomvoorziening automatisch en zonder onderbreking over, terwijl de generators gestart worden en de stroomvoorziening voor hun rekening nemen. Het datacentrum is ISO 9001, ISO 27001 en ISO 14001 gecertificeerd en is 100% CO2 neutraal.

Onze servers draaien de laatste stabiele versie van Debian Linux en worden 24 uur per dag gemonitored vanaf minimaal twee locaties. Voor deze monitoring wordt onder andere gebruik gemaakt van de diensten van TransIP met daarnaast een eigen Nagios installatie op een andere locatie. Bij storingen worden wij binnen enkele minuten via SMS en e-mail automatisch op de hoogte gebracht waardoor we snel in kunnen grijpen.

Waar wenselijk maken wij gebruik van beveiligde verbindingen. Ons controle paneel is uitsluitend bereikbaar via een met een 2048 bits SSL certificaat beveiligde https verbinding. Websites van klanten kunnen indien gewenst ook worden voorzien van SSL certificaten.

Westland Hosting maakt dagelijks backups van onze servers, deze backups worden gemaakt op een server in een beveiligde serverruimte in Zweden, ruim 140 meter boven zeenivo. Deze backups kunnen bij calamiteiten gebruikt worden om volledige servers te herstellen en dataverlies te beperken tot hooguit 1 dag. In geval van grootschalige calamiteiten in Nederland kunnen wij binnen een dag overschakelen naar onze locatie in Zweden zodat de continuiteit van uw bedrijfsvoering niet in gevaar komt.

Onze DNS servers draaien binnen 3 verschillende netwerken van verschillende leveranciers.

Onderhoud vindt zoveel mogelijk buiten kantooruren plaats om overlast zoveel mogelijk te beperken.